Telefon  900 48 589

Tredreier Byrge Skottvoll

Her vil du finne tredreide produkter for salg. Tredreiere vil finne inspirasjon og informasjon om tredreiing. Jeg lager også møbler og andre treprodukter på bestilling.


Kurs i tredreiing for nybegynnere og de litt øvede holdes kontinuerlig. Kontakt meg for mer informasjon. Jeg tar maks to elever og du får derfor en tett oppfølging under kurset.
Rimelig overnatting med 5 til 10 minutters gange til mitt verksted.
Les mer ..Begynne med tredreiing

Tredreiing er en givende hobby. Det å skape noe gir en egen indre tilfredsstillelse. Jeg bruker ordet hobby, for det er det er for de aller fleste, verden over.
Hva du trenger av utstyr avhenger av hva du ønsker å lage.
Uansett, før du anskaffer deg noe som helst: - Snakk med en som driver med tredreiing.
Det kan være fristende å kjøpe en godt brukt, disse er vanligvis gamle. Tredreiebenk og få med masse tredreierjern på kjøpet. Ikke gjør det. Tenk deg godt om.
Image

Informasjon om kurs i tredreiing finner du her.  

Beskrivelse av tredreiebenk finner du her.  

Oppsenning av trestykket.

Det er to metoder å feste trestykket som skal dreies. Den ene måten er med en drivdub som griper inn i ene enden av trestykket. For å holde trestykket i posisjon bruker en bakdokka til å presse trestykket mot drivdubben. Dreiemetoden kalles ”dreiing mellom senter”. Den andre metoden å feste trestykket er ved hjelp av en chuck. Denne må ha fire klaver.

Hva trenger du av utstyr?

  • Tredreiebenk - Kjøp en ordentlig god tredreiebenk. Styr unna billig rask som det er mye av på bruktmarkedet.
  • Tredreierjern.- Kjøp godt jern i HSS kvalitet. Verktøyet må kunne slipes skarpt. Ikke alt jern lar seg slipe skarpt nok. Ikke kjøp rimelig tredreierjern på en kjedebutikk, fordi stålkvaliteten nesten alltid er ukjent. Du er avhengig av skarpt jern, ellers vil du slite.
  • Slipeutstyr. - Før eller siden må du beherske dette. Det er tre metoder som kan brukes, - Våtsliping – Smergelskive – Båndsliper. Det anbefales sterkt å bruke en jig når du sliper. En jig hjelper deg med vinklene, men ikke hvordan du sliper.

>Annet utstyr du trenger er utstyr til pussing og overflatebehandling. Ikke tenk på dette i begynnelse. Ta det senere når tiden er moden.

Lære tredreiing.

Det tar noe tid å lære seg tredreiing. I begynnelsen vil du dreie mye fin peisved. Dette er en prosess alle har vært gjennom. Jeg anbefaler å delta på et tredreierkurs. Der vil du få en hurtig innføring i tredreierkunsten og du er i gang.


Lykke til.

Har du spørsmål er det bare å ta kontakt, helst på telefon.

Til sist, det er ikke til å ungå at du i startfasen vil lage mye fin peisved. Fortvil ikke, denne fasen har vi alle vært gjennom.

Begynne med tredreiing.