Telefon  900 48 589

Tredreier Byrge Skottvoll

Her vil du finne tredreide produkter for salg. Tredreiere vil finne inspirasjon og informasjon om tredreiing. Jeg lager også møbler og andre treprodukter på bestilling.


Kurs i tredreiing for nybegynnere og de litt øvede holdes kontinuerlig. Kontakt meg for mer informasjon. Jeg tar maks to elever og du får derfor en tett oppfølging under kurset.
Rimelig overnatting med 5 til 10 minutters gange til mitt verksted.
Les mer ..Variabel elektronisk hastighetskontroll av motor

Avanserte tredreiebenker har en elektronisk styrt hastighet av motoren. Styringssystemet består av en kontrollenhet tilkoblet 230 volt enfase. Kontrollenheten produserer tre-fase med variabel frekvens og spenning. Frekvensen bestemmer hastigheten og spenningen bestemmer motorkraften.
Til kontrollenheten er det for tredreiebenker vanligvis tilkoblet tre betjeningsenheter.

  1. Kombinert start/stop og nødstopp

  2. Hastighetsregulator

  3. Bryter for dreieretning


Fordelen med en elektronisk motorkontroll er den enkle måten å justere hastigheten og dreieretningen. En annen fordel er en mykere start i forhold til en dreiebenk med kilerem direkte tilkoblet en motor.
Styringsenheten har også en tilbakekobling, som vil forsøke å holde turtallet konstant. Ved økt belastning øker strømmen til motoren. Styringsenheten regulerer da opp spenningen for å opprettholde turtallet.

Spesielt interesserte kan lese mer om dette på Internett, for eksempel på Wikipedia.

Image

 

    .