Telefon  900 48 589

Tredreier Byrge Skottvoll

Her vil du finne tredreide produkter for salg. Tredreiere vil finne inspirasjon og informasjon om tredreiing. Jeg lager også møbler og andre treprodukter på bestilling.


Kurs i tredreiing for nybegynnere og de litt øvede holdes kontinuerlig. Kontakt meg for mer informasjon. Jeg tar maks to elever og du får derfor en tett oppfølging under kurset.
Rimelig overnatting med 5 til 10 minutters gange til mitt verksted.
Les mer ..Dreie gjenger

Her finner du en del tips om hvordan du dreier gjenger og hvilke verktøy du trenger.

Image

Verktøy

Foruten selve verktøyet med gjengene trenger du to ekstra verktøy. Når en skal lage innvendige gjenger må en først lage et spor helt innerst. Spordybden er lik gjengehøyden. Til dette bruker en verktøyet TCRTN fra Crown Tools (thred recess tool.

Verktøy TCRTN til venstre og armrest til høyre

Det andre hjelpeverktøyet en trenger brukes når en lager innvendige gjenger. Verktøyet brukes for å dra verktøyet med de innvendige gjengene mot treverket slik at det skjerer. Verktøyet har følgende betegnelse "Bil Jones armrest BJAW". Verktøyet for å lage gjengene består av to verktøy. Et for innvendige gjenger og at for tvendig gjenger. Disse selges altid i par.
Oppsumering av verktøy du trenger

  • Crown TCRTN Thread Recess

  • Bil Jones BJAW Armrest

  • Robert Sorby 890H 10tpi Thread Cutters (par)

Robert Sorby har en Youtube video som beskriver verktøyet.

 
Allan Batty, en kjent tredreier, beskriver på denne videoen utførlig hvordan en lager gjenger til en boks. Meget bra video.